Ben je een emotie-eter?

Ben je een emotie-eter?

Testtijd is 3 minuten

Sommige mensen gebruiken voedsel om zichzelf te troosten of te belonen. Spelen gevoelens een rol in je eetgedrag?

Beantwoord de vragen in deze test en je komt erachter.

Credits: Joanna Kortink en Greta Noordenbos: Uit de ban van emotie-eten: een nieuwe oplossing voor eet- en gewichtproblemen, 2011, Servire, Kosmos Uitgevers, Utrecht, Antwerpen ISBN 978-90-215-4916-3.


Dit vind je misschien ook interessant

Verhaal

Meditatie en mindfulness bij ADHD

Een gezond kind medicijnen geven, louter vanwege een druk brein: dat stuit sommige ouders tegen de b...

Lees verder
Branded content

Dit is waarom de natuur ons kalm maakt

Voel je je onrustig? Ga de natuur in, dat is met stip de beste plek om te ontstressen. Daarom organi...

Lees verder
Artikel

Media en cultuur: onze tips voor april 2024

Tips van de redactie om deze maand te lezen, luisteren of zien op het gebied van psychologie.

Lees verder

Het nut van nietsdoen

Er mag wel wat meer gelummeld worden, betoogt sociaal psycholoog en hoogleraar Devon Price in zijn b...

Lees verder
Advies

Bikinitijd, ik moet er niet aan denken

Ik ben een meisje van 16 en ik vind mezelf te zwaar. Andere mensen vinden dat niet; ik ben 184 cm en...

Lees verder
Artikel

Sluipmoordenaar in de keuken

We moeten heel anders gaan koken, want ons huidige menu zit bomvol AGEs. En die giftige stoffen verk...

Lees verder
Artikel

Contact maken met je gevoel

Vermijd je verdriet en pijn het liefst? De meeste mensen vinden het moeilijk hun emoties in volle om...

Lees verder
Artikel

Mensen willen maar vijftien dingen

Wat willen mensen van het leven? Op deze vraag meent de Amerikaanse onderzoeker Steven Reiss een def...

Lees verder
Artikel

Mindfulnesstrainer Eveline Brandt: 'Een béétje controle hebben we wel'

Als de huidige situatie ons íets laat zien, dan is het dat we geen controle hebben. Hoe ga je hierm...

Lees verder
Verhaal

Waarom de een alles eet en de ander niets lust

Een kwart van de mensheid proeft smaken veel beter dan gemiddeld, heeft de wetenschap ontdekt. Dat l...

Lees verder